Ahşap Oyun Grubu

Ahşap Oyun Grubu




Ahşap Oyun Grubu  Komando Trapez Halkalı, çift kaydıraklı çocuk oyun parkı, yatay merdivenli, tüp ve düz kaydıraklı mini çocuk oyun parkı, iki ya da üç  kuleli çocuk oyun grubu, salıncaklı, asma köprülü, spiral kaydıraklı, gemi formlu çocuk oyun parkı Ar-Ge Kent Mobilyaları tarafından üretilmektedir. Ahşap Oyun Parkları çocuklar için dış mekanlarda açık alan spor parklarında kullanılan çeşitli oyun grubu ürünleridir.
Ahşap Oyun grupları her toplumda çok eski dönemlerde görülse bile dünya tarihinde bir dış mekan oyun alanı olarak çocuk parklarının ilk örneklerine İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde rastlıyoruz. İngiltere’de 1850-70 yılları arasında dönence, hafif jimnastik aletleri gibi ilkel park oyuncakları sadece okullardan arındırılmış ve kamu yararı için kamu alanlarına konmaya başlanmıştır. Yine aynı dönemde Amerika’da da oyun parkları ihtiyacı Roosevelt tarafından dile getirilmiştir.
Şehirdeki caddelerin çocuklar için tehlikeli, kalabalık ve suça açık olması çocuk parkları ihtiyacını doğuran ilk sezgiler olmuş. Ayrıca fakir mahallelerde ki çocukların eğlence ve aktiviteden uzak kalmaları ile birilikte suça ve kötü alışkanlıklara yönelmeleri yine bir caydırıcı olarak çocuk oyun parklarını öne çıkarmıştır.

1980 başlarında ise sektörün standartları belirlenmeye başlanmış ve modern oyun gruplarının temelleri atılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ahşap Şark Köşesi

Ahşap Köpek Kulübesi

Bel Esnetme ve Geliştirme Aleti